Services Over ons Trainingen Referenties Onze waarden Jobs Contact
Plan een meeting
Inkoop: Onderhandelen voor maximale impact.

Inkoop: Onderhandelen voor maximale impact.

Hoewel de meeste mensen slechts een klein deel van hun tijd besteden aan onderhandelen, zijn de resultaten van die onderhandelingen vaak cruciaal voor hun eigen succes en het succes van de organisatie.

Met een rijke achtergrond in inkoop- en verkooponderhandelingen zullen onze trainers u door een gestructureerde onderhandelingsmethodiek leiden, gebruikmakend van praktijkvoorbeelden en interactieve onderhandelingsexperimenten.

Na het voltooien van de cursus zult u in staat zijn om elke onderhandeling effectief te navigeren naar een succesvol resultaat.

Informatie

Doelgroep Doelgroep

Inkoop professionals

Wanneer Wanneer
21-22 Augustus
Duur Duur

09:00 - 17:30 uur

Waar Waar

Eindhoven

Aantal Aantal

12

Kosten Kosten

€1.500 ex BTW

Inclusief groepslunches, versnaperingen, een hardcopy trainingsboekje en een set digitale trainingshulpmiddelen.

Inclusief groepslunches, versnaperingen, een hardcopy trainingsboekje en een set digitale trainingshulpmiddelen.

Programma

21 Augustus

21 Augustus

09.00 - 10.00: Waardecreatie.

Veel onderhandelaars zien vaak over het hoofd dat het mogelijk is om 'de onderhandelingstaart te vergroten'. In plaats van zich te verschansen in hun posities, nemen effectieve onderhandelaars de tijd om te ontdekken wat echt belangrijk is voor de tegenpartij. Dit opent niet alleen de deur naar creatieve probleemoplossingen, maar leidt ook vaak tot resultaten die voor alle betrokken partijen bevredigender zijn.

10.00 - 14.00: Informatie management.

Kennis is macht. Eén stuk informatie kan uw onderhandeling maken of breken. We bespreken diverse hulpmiddelen zoals vraagtechnieken, tactische empathie, perspectiefname, persoonlijkheidsprofilering en stakeholdermanagement om u te helpen een informatie-voorsprong te verkrijgen.

14.00 -17.30: Analyse

Breng geen mes mee naar een vuurgevecht. Onze 'krachtmatrix' zorgt ervoor dat u uw onderhandelingskracht nooit te veel of te weinig inzet. We verdiepen ons grondig in onderhandelbare variabelen, met een focus op hun relatieve waarde en het definiëren van startposities, terugvalposities en ondergrenzen—essentieel voor het vaststellen van een duidelijke doelstelling en mandaat

22 Augustus

22 Augustus

09.00 - 12.00: Verhaallijn

Het vormgeven van een overtuigend narratief kan uw resultaten aanzienlijk verbeteren. We verdiepen ons in het benutten van vooroordelen en framing, het voorbereiden van robuuste tegenargumenten en het samenstellen van een effectief onderhandelingsteam.

13.00 - 14.30: De onderhandeling

Wat maakt vaardige onderhandelaars zoveel effectiever dan de gemiddelde? We verdiepen ons in de cruciale gedragingen, mentaliteiten en technieken die u toerusten om elke onderhandeling met overtuigend vertrouwen te benaderen

14:30 - 17.30: Veilingen

We verdiepen ons in de bekendste soorten veilingen en bespreken welk mechanisme geschikt is voor elke context. Wist u bijvoorbeeld dat een (omgekeerde) Nederlandse veiling een heel slecht idee is wanneer de offertes van aanbieders ongeveer op hetzelfde prijsniveau liggen?

Uw persoonlijke info

Training - Inschrijven

€1.500 ex BTW

Heeft u een vraag?

In 2023 richtte Reinout Negotiation Navigators op en sindsdien werkt hij samen met een flexibele laag toegewijde freelancers om klanten naar doorbraaksuccessen te loodsen.

Email mij